Станислава Цалова е сред най-лъчезарните лица от родния телевизионния ефир. Обичаната водеща

...
Станислава Цалова е сред най-лъчезарните лица от родния телевизионния ефир. Обичаната водеща
Коментари Харесай

Станислава Цалова за пръв път показа четирите си деца и даде оригинална рецепта за Коледа-Тиквен сладкиш-Снимки

Станислава Цалова е сред най-лъчезарните лица от родния телевизионния ефир. Обичаната водеща на прогнозата за времето по bTV показа с нас своята „ Рецепта за Коледа “.

В очакване съм на една специфична Коледа – с фокус към фамилията повече от всеки път.

Този път ще я посрещна в домакинство с пет дребни деца – моите две деца и тримата ми племенници.Когато има толкоз доста деца в дома всичко се слува доста бързо. Коледната декорация я сложихме доста рано и е на всички места – и в къщата, и отвън къщата, само че и коледното въодушевление е на всички места.

Освен коледната декорация, децата приготвят и специфична стратегия – куклен спектакъл. Актьорите мъчно заучават репликите си и сюжетът непрекъснато се трансформира, не е изключено най-после даже да стане моноспектакъл. (смее се)

Това, което ще спазим като традиция и на тази, толкоз детска, Коледа е да хапнем обичания ни тиквен сладкиш, който е специалитет на брачна половинка ми Данчо.

Необходими артикули:

1 тиква

1 бучка масло

Захар

Прясно мляко

Яйца

На 1 кг тиква се поставят 180 г захар, 200 мл мляко и 2 яйца

Начин на подготвяне:

Тиквата се сварява с кората – като се свари, кората се смъква, тъй като е по-лесно.

В купа се поставя тиквата, прибавят се захарта, млякото и яйцата. Пасира се до едрородна примес и се пресипва в дълбока тава, авансово намазана с масло. Оставете малко място от горната страна на  тавата с цел да бухне сладкишът. Пече се на 180 градуса, до момента в който на сладкиша от горната страна се появят кафяви петна.

Ако е изработен с доста тиква може да отнеме час или два да се изпече, само че в случай че е в дребни купички става относително бързо.

В очакване съм на една динамична, вълшебна и незабравима Коледа с доста изненади, а с цел да бъда красива, наложително още веднъж ще бъда с украшение, направено с доста обич за мен от моята мама.

Пожелавам Ви здрава и щастлива Коледа, която да остане като спомен за една от най-хубавите тъкмо поради това, че е по-спокойна и домашна от всяка друга.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР